Architectural
Details Nouvelle at Natick Residence | Natick, MA

Nouvelle at Natick Residence

Natick, MA

Loading...

Nouvelle at Natick Residence

Natick, MA

Architect: ADD Inc.

Contractor: Dimeo Construction Co

The design of the Nouvelle condominiums is not rectangular or regular due to curving site boundaries and attachment to the neighboring mall. A key design goal was to find an inexpensive yet durable facade material that was suitable for the suburban housing market. One of the challenges with the precast panel design was to create a systematic, repetitive logic that could achieve the irregular building shape, many corners at the residential living rooms, and the requirements to have balconies at almost every unit. The design team organized this complex building into pieces that appear to have organic variation but are actually only three versions of the same pattern. The precast concrete panels allowed the architect to create beautiful window frames and textured surfaces that resemble terra cotta’s color variations.

Awards

The project was awarded the 2010 PCI Award in the Best Multifamily category.

Architectural

No project found for the current query.
No project found for the current query.

An error occurred while loading the projects. Please try to refresh the page.